Kapcsolat:
+36-28-588-588

KITERJESZTETT GARANCIÁLIS FELTÉTELEK

 

A Columbus Értékesítő Kft. (2142 Nagytarcsa, Rákóczi út 0128/2 hrsz.) az általa importált egyes klímaberendezésekre az alapgarancia felett kiterjesztett garanciát vállalt 2010. május 10-től.
2014. április 01-től a kiterjesztett garancia feltételrendszere az alábbiak szerint módosul:

Dokumentumok: minden - az alábbi szabályozásban említett - dokumentummal kapcsolatban a fő szabály, hogy akkor fogadható el a garanciális igény, ha a kibocsátó és a termék (amire vonatkozik) egyaránt, egyértelműen beazonosítható a dokumentumból. Az azonosíthatóság a kibocsátó vonatkozásában a cég adatait, a termék vonatkozásában elsősorban a szériaszámot (serial no.) - a berendezések oldalán található - és a típusszámot jelenti. Egyedi mérlegelés alapján elfogadható még a berendezés pontos típusának és a telepítés helyének együttes és pontos meghatározása.

Garanciális igénybejelentés:

Garanciális igénybejelentéssel a fogyasztó (végfelhasználó) alapvetően a fogyasztási szerződést létrehozó eladóval (telepítővel) szemben kell éljen (akitől a berendezést vette). Ha a fogyasztói szerződés létrehozója nem oldja meg a problémát, akkor igénybejelentés tehető az importőr, a Columbus Értékesítő Kft. felé is.

Carrier

 

klímaberendezések

Alapgarancia:
Minden Magyarországon forgalomba hozott klímaberendezésre a törvényileg szabályozott minimum, kötelező jótállás 1 év és a termékszavatossági idő a PTK. 169. (2) bekezdése szerint a forgalomba hozataltól számított két évig terheli az eladót.
A Carrier teljes termékpalettájára vonatkozik az alapgarancia, amennyiben a berendezést szakmailag megfelelő képzettségű telepítő helyezte üzembe. Amennyiben a terméket a Columbus szerződött partnere vásárolta a Columbusnál és saját maga adta el a gépet szereléssel együtt, akkor ez a feltétel automatikusan megvalósul.
Amennyiben a Vevőnk a berendezést interneten keresztül vásárolta, akkor a Vevőnek kell igazolni, hogy a telepítő cég szakcég. Igazolásként elfogadható a telepítési számla és az üzembe helyezési jegyzőkönyv/munkalap, amit szakcég állított ki.
A szavatosság ideje alatt (üzembe helyezés követő 1 éven túl, de 2 éven belül) bekövetkező esetleges meghibásodás esetén már igazolni kell számlával vagy munkalappal a szükséges, az üzembe helyező által minimálisan előírt karbantartás elvégzését is.
A Jótállási jegy és annak szabályszerű kitöltése minden esetben szükséges a jogok érvényesítéséhez.

Kiterjesztett garancia 3 év

A Carrier teljes termékpalettájára vonatkozó 3 év kiterjesztett garancia feltétele, hogy:

  • a berendezést szakmailag megfelelő képzettségű telepítő helyezte üzembe;
  • van üzembe helyezési jegyzőkönyv/munkalap;
  • és a termék használója az évi minimális - az üzembe helyező által előírt és a Jótállási jegyen rögzített - karbantartást munkalappal, vagy számlával tudja igazolni.

Függetlenül attól, hogy Columbus Értékesítő Kft. viszonteladója, a telepítő, vagy a végfelhasználó fordul importőrhöz a 3 éves kiterjesztett garanciális jogok érvényesítése érdekében, mindhárom dokumentum megléte szükséges.
A kiterjesztett garancia nyújtásának módja megegyezik az alapgarancia nyújtásának módjával.

 

Kiterjesztett Carrier garancia: 5 év*

Csak az interneten regisztrált, és folyamatosan követett berendezésekre.

A „5 év kiterjesztett Carrier garancia” csak az interneten regisztrál és a regisztrációs felület kötelező rovatainak kitöltése - különösen a rendszeres karbantartásnak a vezetése - esetén érvényes.
A „5 év kiterjesztett Carrier garanciát” a Columbus Klíma cégcsoport - mint magyarországi importőr - biztosítja az általa importált és szakkereskedői/szakszerelői partnerhálózatán keresztül értékesített, felszerelt, „komfort hűtési” célra használt oldalfali mono split klímaberendezésekre.

A „5 év kiterjesztett Carrier garancia” vonatkozik minden „komfort hűtési” célra használt oldalfali mono split klímaberendezésre, amelyet szakmailag megfelelő képzettségű telepítő helyezett üzembe, számlával igazolt a vásárlás, valamint számlával/munkalappal igazolt az évi minimális - az üzembe helyező által előírt és a Jótállási jegyen rögzített - karbantartás.
A „komfort hűtés” a lakásban felszerelt, jellemzően nyári időszakban működő készülék, amelyet nem technológiai hűtésre (pl. szerverhelyiség hűtése) iroda hűtésre, vagy teljes körű téli fűtésre is használnak.

A garanciális szolgáltatást alapvetően a „fogyasztási szerződés létrehozóján”, az eladón, azaz a jótállás jog szerinti viselőjén keresztül adja importőr.

A végfelhasználónak meg kell őrizni a kiterjesztett garancia ideje alatt végig a vásárlást igazoló számlát. Szükséges feltétel, hogy a telepítés körülményei rögzítve legyenek. Ennek eszköze a telepítési jegyzőkönyv/munkalap, amelyet a telepítő tölt ki, az alábbiak feltüntetésével: telepítéskori külső időjárási adatok, a belső tér hőmérséklete, a kül-, és beltéri egységek közti távolság, szintkülönbség, a felhasznált cső méretei (átmérők, hossz), a vákuumpróba értékei (nyomás, időtartam, használt műszer típusa, gyári száma), a beüzemeléskor a gépben használt hűtőközeg mennyisége, az áramellátás módja, a nyomás és elpárolgási adatok.

A weboldalon (www.klimaregisztracio.hu) történő regisztráció a végfelhasználó feladata.

Az internetes felületen történt regisztrálás, a vásárlást igazoló számla, a telepítési jegyzőkönyv/munkalap, a karbantartást igazoló munkalapok, vagy számlák közül bármelyik hiányzik, akkor a kiterjesztett garancia automatikusan érvényét veszti.
A számláknak és egyéb dokumentumoknak mindenképpen tartalmaznia kell a berendezés típusát (típusszám, model) és széria számát (serial no.)!

A garanciát alkatrész, tényleges javítás, vagy csere formájában biztosítjuk. Igénybejelentéssel élhet az eladó, a telepítő cég, a karbantartó cég, vagy a tulajdonos. Az importőr minden esetben az alkatrészt biztosítja a berendezés telepítőjének, vagy a saját telephelyén javít.
A hibás alkatrész cseréjéről a viszonteladó, vagy karbantartó gondoskodik a tulajdonossal kötött - az importőrtől független - „fogyasztói szerződés” és „kiterjesztet garanciális feltételek” alapján.
Az importőr a garancia érvényesítésének vizsgálata érdekében fenntartja a jogot a helyszíni szemléhez.

Nagytarcsa, 2014. április 01.

Érvényes: 2014. június 16-tól
Verzió: 2014/01

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM

 

  

Columbus Értékesítő Kft.
Székhely: 2142 Nagytarcsa, Rákóczi út 0128/2 hrsz.
Adószám: 13848725-2-13
Cg.: 13-09-154307

Elérhetőségeink:
Levél cím: 2142 Nagytarcsa, Rákóczi út 0128/2 hrsz.
Web: www.columbus-klima.hu
E-mail: columbus@columbus-klíma.hu